Met de feestdagen in zicht sluiten we het jaar af. Dat betekent terugblikken op 2017 en vooruit kijken naar wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Dit betekent ook dat u nog maar een paar dagen heeft om het maximale rendement uit uw vermogen te halen. Daarom zetten we de belangrijkste tips voor u op een rij. 

Tip 1. Maximaal benutten van jaarruimte voor ZZP’ers

Uit onderzoek blijkt dat ZZP’ers vaak niet weten dat ze tot eind december nog belastingvrij geld in hun pensioenbelegging bij Perlas kunnen storten. Dat kan in 2017 tot een maximum van 9,8% van de winst. De afgelopen jaren was het al mogelijk om belastingvrij geld weg te zetten voor de oude dag. Als u daar in voorgaande jaren geen gebruik van heeft gemaakt zijn daar, met terugwerkende kracht, toch nog mogelijkheden voor. Kortom: u kunt bij Perlas dus fiscaalvriendelijk beleggen op basis van fiscaal voordeel uit het verleden. Wel zo voordelig.

Tip 2. Benutten van jaarruimte voor werknemers

Niet alleen ZZP’ers, maar ook werknemers met aanvullend pensioen kunnen gebruik maken van de fiscale voordelen. Om daar optimaal van te profiteren moet u vóór het einde van het jaar het maximale bedrag dat onder de vrijstelling valt, gestort hebben. Het voordeel wordt nog groter als u het bedrag haalt uit box 3 vermogen. Want een lagere box 3 betekent een lagere vermogensbelasting. Dubbel voordeel.

Tip 3. Belastingvrij schenken voor uw kind of kleinkind

Heeft u bij Perlas een kinderrekening inzake het kind? Dan worden de stortingen die u tijdens de looptijd op de inzake rekening doet – totdat het kind 18 wordt – in principe niet als schenking aangemerkt. Dan mag u elk jaar een bedrag storten, zonder dat daar schenkbelasting over hoeft te worden betaald. Ouders mogen vóór 31 december 5.320 euro aan die beleggingspot schenken. Voor grootouders ligt dat bedrag wat lager. 

Tip 4. Belastingvrij sparen voor de studie van uw kind

Daarnaast heeft u in het leven van uw kind het recht om eenmalig 25.526 euro aan uw Perlas Kinderrekening te schenken (zonder dat u hoeft af te rekenen met de fiscus). Als u het geld oormerkt voor de studie van uw kind, is dat bedrag veel hoger: 53.176 euro. Het kind moet in dit geval tussen de 18 jaar en de 40 jaar zijn. Let op, er gelden nog wel een aantal voorwaarden. 

Tip 5. Belastingvrij schenken voor de woning van uw kind

Ook mag u éénmalig 100.000 euro schenken aan uw kind of iemand anders voor de aankoop van een huis. Dit geld is weliswaar geoormerkt, maar omdat de belastingdienst de huizenkoper de tijd geeft om de koop te organiseren, kan het geld natuurlijk tussentijds op een Vrij Vermogen beleggingsrekening van Perlas, zodat het verder kan groeien. Ook kunt u het bedrag uitsmeren over meerdere jaren.

Meer weten of heeft u nog vragen?

U kunt contact opnemen met Ad van Ling op 020-5408303 of via ad.van.ling@perlasplan.nl. Onze medewerkers zitten klaar om de komende dagen alle vragen te beantwoorden, zodat u nog optimaal kunt profiteren van beleggen bij Perlas. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s