2017 is een jaar met verkiezingen in enkele belangrijke Europese landen. Financiële markten kijken met enige zorg naar de politieke ontwikkelingen in de EU en daarbuiten. De kans bestaat, dat kiezers stemmen op politici die tegen (verdergaande) Europese samenwerking zijn. Dit zou de gezamenlijke aanpak van de financiële en economische problemen verminderen, met alle mogelijke gevolgen van dien voor financiële markten.

Intussen is de eerste horde, de Nederlandse verkiezingen, genomen. In het buitenland werd zonder uitzondering enthousiast gereageerd op de overwinning van de VVD van Mark Rutte. Mogelijk is dit een voorbode voor de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland. Na de uitslag van de Nederlandse verkiezingen pakte de Euro – ondanks renteverhogingen in de Verenigde Staten – afgelopen kwartaal terrein terug op de dollar. Toch zijn wij nog steeds van mening dat de onverwachte risico’s uit de politieke hoek komen.

Bij Perlas richten wij ons beleggingsbeleid zo in dat onze beleggers slechts beperkt risico ondervinden van deze – en andere onzekerheden op financiële markten, maar hier (uiteindelijk) wél van gaan profiteren.

Hoe deden financiële markten het in het afgelopen kwartaal?

Om u een indruk te geven van de ontwikkeling van de verschillende financiële markten, wereldwijd, treft u hieronder de rendementen van de belangrijkste indices aan.  Binnen de Perlasfondsen worden de beleggingen wereldwijd gespreid. De verdeling over aandelen, obligaties en alternatieven is afhankelijk van het fonds waarin u belegd. Perlas belegt niet in ‘andere vermogenscategorieën ‘ maar om het beeld compleet te maken hebben wij deze in het overzicht toegevoegd.

benchmark

Aandelen presteerden goed afgelopen kwartaal. Vooral aandelen opkomende markten behaalden mooie rendementen. Europese staatsobligaties en inflatie obligaties eindigden negatief.  Olie deed na een stijging van 57% in 2016 een flinke stap terug afgelopen kwartaal.

Resultaten Perlasplan

Hoe deden de Perlasfondsen het over het afgelopen kwartaal? Alle drie de fondsen behaalden een (licht) positief resultaat. Hieronder ziet u de resultaten over het eerste kwartaal 2017:

performance Q12017
Peildatum 31 maart 2017

Vooruitblik

De komende maanden staan de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland op de agenda. Wij houden in ons beleggingsbeleid rekening met verschillende scenario’s. Als daar aanleiding toe is voeren wij de bescherming in de fondsen op om de risico’s van sterke koersdalingen te beperken.

Ook in deze onzekere omstandigheden is het wel degelijk mogelijk om gestructureerd vermogen op te bouwen. Wij denken dat onze actieve aanpak en beschermingsstrategieën de komende jaren veel toegevoegde waarde opleveren ten opzichte van meer passieve beleggingsstrategieën en sparen, juist omdat wij ons beleggingsbeleid op veranderlijke omstandigheden kunnen aanpassen wanneer dat nodig is.De beheerder van de Perlasfondsen, Ostrica BV, is gespecialiseerd in de combinatie van veilig beleggen met een bovengemiddeld rendement. Ons team zit  klaar om vrijblijvend uw vragen te beantwoorden. Wij zijn dagelijks bereikbaar via de chat op onze website. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 020-5408303 of klik op contact voor het sturen van een email met uw vragen en opmerkingen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s