Het is weer verkiezingstijd. Maar liefst 28 partijen doen er mee met de Tweede Kamer verkiezingen in maart. Weet u al op welke partij u gaat stemmen? En wat vindt u het belangrijkste verkiezingsthema? Wij denken dat dat uw pensioen moet zijn. Het huidige systeem is niet meer te betalen en dient te worden aangepast. Daar zijn alle partijen het over eens. Over de wijze hoe moet worden ingegrepen zijn de meningen echter sterk verdeeld.

Dat leidt er toe dat er onvoldoende draagvlak is voor verbeteringen. Één groep partijen wil de pensioenen voor ouderen verbeteren, terwijl een andere groep juist de jongeren wil ontzien door de pensioenrechten terug te dringen. Daarnaast zijn er politici die uw stem proberen binnen te halen met een tussenoplossing of compromis.

Intussen zorgt de stand van de wetenschap er voor dat de medische zorg zich in hoog tempo ontwikkelt. (Ouderdoms)ziektes worden teruggedrongen en de kwaliteit van leven voor gepensioneerden verbetert. Daarnaast zorgen andere technische ontwikkelingen en innovaties er voor dat sterftecijfers dalen. De boodschap is duidelijk: u kunt er vrijwel zeker van zijn dat u geld nodig heeft voor een lange(re) oude dag (dan aanvankelijk voorzien).

Hoe begin je met pensioenopbouw? Zoals u wellicht weet levert de traditionele spaarrekening tegenwoordig bijna niets meer op. Spaarders hebben in januari 2017 fors aan rendement ingeleverd op hun spaargeld. De inflatie bedroeg in deze maand maar liefst 1,7% bedroeg, zo meldt het CBS. Voor een vrij opneembare spaarrekening bedroeg de hoogste rente op de Nederlandse spaarmarkt in januari 0,7%. Oftewel: uw spaargeld is vorige maand 1% minder waard geworden.

Om die langere oude dag te kunnen betalen, dient u uw vermogen tijdig te beleggen. Maar juist daar wringt de schoen. Want uit cijfers blijkt dat het vermogen dat belegd kan worden, toeneemt met de leeftijd.

Jongeren staan per definitie aan het begin van hun carrière als verdiener of ondernemer. De meesten hebben nog weinig te beleggen of zien er de noodzaak niet van in. Uit cijfers blijkt dat in de volgende levensfase de kosten komen van een jong gezin en eerste huis en dat beleggen voor later er vaak bij in schiet. Traditioneel stijgt het inkomen naarmate de leeftijd toeneemt. In sommige gevallen komt er op latere leeftijd nog een bedrag uit een erfenis bij. Kortom: het belegbare vermogen verkrijgt men pas als men al een flink stuk op weg is richting de pensioenleeftijd. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat het vermogen pas begint te stijgen vanaf 50 jaar. Dat is grofweg 15 jaar voordat men met pensioen gaat. Dat lijkt veel, maar in de wereld van beleggen is dat beslist niet lang.

Veel pensioenbeleggers adviseren om veiliger te beleggen naarmate u ouder wordt. Dit gaat helaas vaak gepaard met een laag verwacht rendement, vergelijkbaar met de lage rente.

Door een actieve beschermingsstrategie in de Perlasfondsen weten wij een laag risico te combineren met een uitstekend rendement. Juist voor vermogens die niet meer tientallen jaren belegd kunnen worden – zoals  vrijgevallen pensioenspaarpotten van DGA’s, pensioenloze ZZP’ers en vrijgevallen vermogens door erfenis of huisverkoop, is dit een unieke oplossing om het pensioen in korte tijd tóch nog te laten groeien.

Wilt u weten hoe Perlas uw vermogen de komende jaren veilig kan beleggen tegen een bovengemiddeld rendement, klik dan op contact voor het stellen van uw vraag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s