Passief beleggen door het volgen van indextrackers wint aan populariteit. Toch bewijzen wij met Perlas dat actief beheer loont. Een turbulent beleggingsjaar is voor alle drie de Perlasfondsen succesvol afgesloten.  

Aan het begin van het jaar zag het er nog heel anders uit. De start in de aandelenmarkt was de slechtste sinds 1933 met een daling van de aandelenindex van -16,25%. De inzet van onze beschermingsstrategie remde de daling van aandelen tot -5,95% in Kernplan en het meest offensieve Dynamischplan. Naast een turbulent aandelenjaar was ook het obligatiefront erg onrustig. De daling in de meest veilige belegging in de wereld (de indextracker van Amerikaanse Staatsleningen) bedroeg -5,77%, tegen -1% in Borgplan. Zo ziet u dat ook een als veilig bekend staande obligatie-index niet zonder risico’s is. Het actief managen van risico’s is belangrijker dan ooit.

In 2016 is opnieuw geïnvesteerd in het verder verfijnen van onze  beschermingsstrategieën. Dit leidde tot positieve resultaten in alle drie de fondsen.

Over 2016 waren de resultaten als volgt:

Fonds

Strategie Resultaat over 2016

Perlas Borgplan

Defensief

0,43%

Perlas Kernplan

Gemiddeld

6,39%

Perlas Dynamischplan Offensief

9,02%

Ook voor 2017 staan er vele uitdagende zaken op de agenda. Welke impact hebben de verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland dit jaar op de stabiliteit van de Europese Unie? Hoe gaat president Trump de betrekkingen van de Verenigde Staten met landen als China beïnvloeden? Hoe gaat het beleid van de ECB eruitzien? Risico’s voor beleggers, maar het biedt ook kansen. Een juiste positionering zorgt ervoor dat beleggers kunnen profiteren van de groei en inflatie in Europa.

Wij streven naar ‘all-weather’ proof fondsen. Dat betekent dat de Perlasfondsen steeds weerbaarder worden tegen neerwaartse koersbewegingen en u rendement kunt maken onder vrijwel alle marktomstandigheden.

 

Niemand wordt blij van sterke neerwaartse koersbewegingen. Zelfs niet als deze worden gevolgd door snel herstel. Een belegger die op het verkeerde moment een verkeerde beslissing maakt kan dan zomaar veel geld verliezen. In deze turbulente tijden is er behoefte aan een rustig vermogensverloop van de beleggingen. Dat is wat Perlas haar beleggers graag wil bieden.

Meer weten over hoe wij beleggen? klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s