Voor beleggers is het steeds lastiger geworden om een visie te hebben op beleggen. Politici bepalen steeds vaker het speelveld voor beleggers met ingrepen, om de economie aan te zwengelen en financiële markten tot rust te brengen. Wil je zelf beleggen dan is het tegenwoordig noodzakelijk om naast economische- en financiële kennis óók een visie te hebben op de politiek, vaak in vreemde landen. Kortom: de politiek is voor beleggers een factor van toenemend belang geworden. 

Helaas lukt het maar weinig beleggers om goed in te spelen op onverwachte politieke gebeurtenissen. De turbulentie en verliezen op de financiële markten, na de Brexit uitslag en de verkiezing van Trump als president zijn daarvan het overtuigende bewijs. De uitslag van het Italiaanse referendum zondag 4 december jl. daarentegen had veel minder effect op de financiële markten dan verwacht. De beurzen  schoten even in het rood, maar herstelden zich nog vóór het middaguur. Blijkbaar maken beleggers zich toch minder zorgen over de politieke gevolgen van het ‘no’ op de voorgenomen wijzigingen in Italie en het aangekondigde aftreden van Premier Renzi, dan vooraf werd verwacht.

Uit de rustige reactie op de beurzen kun je niet zonder meer concluderen dat het allemaal wel meevalt. De politieke onzekerheid in Italië is zonder meer verder vergroot. Zonder steun van de Italiaanse en Europese politiek is een herstelscenario van Italiaanse financiële sector onmogelijk. Totdat er méér duidelijk wordt wie of wat de rekening van de miljarden redding gaat betalen, kan de onzekerheid op elk moment in de markt kruipen. Wanneer dat gebeurt, is uiteraard niet te voorspellen.

Wie in de toekomst niet opnieuw verrast wil worden met stevige verliezen, ontkomt er niet aan beleggingen te beschermen tegen deze politieke  verrassingen.

Bij Perlas worden je beleggingen actief beheerd, met ingebouwde bescherming, ook tegen politieke verrassingen. Je hoeft zelf geen verstand van beleggen te hebben, of de politieke agenda bij te houden. Ervaren beleggers doen het werk voor je. De Perlasfondsen worden beheerd door Ostrica.  Ostrica is een van de weinige vermogensbeheerders die een beschermingsstrategie weet te combineren met een bovengemiddeld rendement.Dit doen zij met behulp van software en hightech toepassingen. Wereldwijd sporen zij beleggingen en nieuwe technieken op, die traditionele vermogensbeheerders in Nederland (nog) niet kunnen zien. Net zoals niemand kon voorzien dat de markten na het Italiaanse referendum doorgaan, alsof er niets aan de hand is.

Lees ook onze blog : vermogensbescherming: voorkomen is beter dan genezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s