Waar lang voor is gewerkt, wil je natuurlijk niet in korte periode zien verdampen. Op slechte beursdagen bijvoorbeeld. Met unieke strategieën beschermen wij het vermogen van onze klanten en onze beleggingsfondsen. Vermogen beschermen, dat klinkt toch defensief? We laten zien wat de effecten zijn van een goede beschermingsstrategie op het lange termijn rendement.

De lage rente en economische grilligheid maakt beleggers onzeker over de nabije toekomst en creëert de behoefte aan strategieën die rust en stabiliteit geven.

“Alle glorie begint met een goede verdediging”

Onze aanpak richt zich, naast het behalen van een aantrekkelijk rendement op de lange termijn, vooral op het beperken van verlies, en daarmee vermogensbehoud. Want voorkomen is beter dan genezen.

Bijvoorbeeld:

Je hebt 1000 euro en je verliest 50% op de beurs. Nu heb je nog maar 500 euro. Om weer terug te komen op 1000 euro moet je eerst 100% winst maken. Stel dat je in plaats van 50%, maar 10% op je inleg verliest, dan hoef je daarna niet 100% te groeien om het goed te maken, maar slechts 11%. De basis van een gezonde groei begint dus met een goede verdediging. Want hoe meer geld er in uw portefeuille blijft, hoe langer het rendeert.

bvgraph1

Tijd belangrijker dan de timing

Vooral als de beurzen erg beweeglijk zijn vragen veel mensen zich af wat een goed moment is om in te stappen. Helaas beschikt niemand over een glazen bol waarmee we de toekomst kunnen voorspellen. Belangrijker dan de juiste timing is de tijd die je je vermogen geeft om zich te ontwikkelen. Beleggen is een vermogensoplossing voor de lange termijn. Verliezen in een bepaalde periode worden door winsten op een ander moment gecompenseerd. Bovendien beperken wij met onze beschermingsstrategie deze verliezen. Hét voordeel van actief beheer.

Om de lange termijn effecten van beleggen te laten zien, schetsen wij hieronder een voorbeeld. In onderstaand voorbeeld zie je de verwachte vermogensontwikkeling van een belegger die 200 euro per maand inlegt in het mixfonds bij verschillende looptijden.

bvgraph2
Betreft verwachte rendement in Perlas Kernplan na kosten. Bron: Ostrica

Het instapmoment is voor de korte termijn van invloed op de vermogensgroei. Medio 2015 stonden de koersen van Perlas op het hoogste punt sinds oprichting, waarna het sentiment op beleggingsmarkten sterk verslechterde en beurskoersen wereldwijd zijn gedaald. Wie op het hoogste punt is ingestapt ondervindt hiervan op korte termijn meer hinder dan beleggers die al een tijdje bezig zijn. Door de tijd zal dit vanzelf weer gecorrigeerd worden. Wil je een vervelend gevoel over je instapmoment voorkomen, dan is gespreid inleggen een goede manier om het effect van het instapmoment te neutraliseren.

bvgraph3
Betreft Koersverloop Perlas Dynamischplan sinds oprichting. Bron: Ostrica

Als je geen of weinig verstand hebt van beleggen of geen tijd hebt om het allemaal zelf uit te zoeken, is het prettig als je beleggingsbeslissingen kunt uitbesteden aan een professionele belegger. Als je in Perlas belegt hoef je zelf geen verstand te hebben van beleggen. Wij streven met actief beheer het gewenste rendement na en bewaken nauwkeurig de neerwaartse risico’s van beleggen. Zodat jij onder alle omstandigheden het maximale uit je belegging haalt.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020 5408 303 of info@perlasplan.nl. Wij helpen je graag verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s