Het is waarschijnlijk niet aan uw aandacht ontsnapt dat aandelenmarkten wereldwijd fors onder druk zijn komen te staan in de eerste weken van januari. Economische-, Valuta- en aandelen onrust uit China en extreme dalingen in bepaalde grondstoffen (vooral olie) zorgen voor een slecht begin van het jaar voor beleggers.


De fondsen van Perlas worden actief beheerd. Wij zetten beschermingsstrategieën op aandelen in om te voorkomen dat u onbeperkt mee daalt met de markt in extreme en negatieve omstandigheden. De bescherming op aandelen wordt opgevoerd als ons systeem aangeeft dat dit nodig is. Aandelen ontwikkelde markten waren tegen het einde van het jaar, toen het sentiment verslechterde reeds voor 50% beschermd. Inmiddels is dit percentage opgelopen naar 75%. De beschermingsstrategie beperkt het maximale verlies en functioneert uitstekend in tijden dat het echt nodig is (blauwe lijn). Onze strategie is erop ingericht dat er bescherming is zolang dit nodig is. De bescherming wordt afgebouwd of opgeheven zodra markten weer rustig zijn. Deze strategie zal over een langere periode zeker bijdragen aan een goed beleggingsresultaat. Wat u niet verliest hoeft u immers ook niet in te halen.

performance-perlas-versus-markt

– Ons actieve risicobeheer en onze individuele aandelenselectie dragen bij aan de bescherming van uw beleggingen in turbulente tijden –

De strategie voegt over een langere termijn behoorlijke waarde toe ten opzichte van een bijvoorbeeld een belegging in de MSCI wereld index of andere indices. Bij herstel na forse dalingen kunnen de korte termijn rendementen enigszins achterblijven bij de index. De bescherming wordt namelijk pas afgebouwd op het moment dat de markt is uitgeraasd. Een gelijkmatige groei van je vermogen en het beheersen van beleggingsrisico’s op de langere termijn vinden wij belangrijker dan korte termijn gewin.

Zoals eerder aangegeven verwachten wij dat dit opnieuw een volatiel jaar wordt. Met ons gestructureerde beleggingsbeleid verwachten wij het verschil voor u te kunnen maken ten opzichte van beleggingen in indextrackers (ETFs), waar dergelijke beschermingsstrategieën ontbreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s