“Ook zzp’ers verdienen goede oude dag”

Dinsdag 3 november jl. heeft de Tweede Kamer met algemene stemmen een wetsvoorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangenomen. Het nieuwe wetsvoorstel beschermt het pensioenvermogen van zzp’ers voor de vermogenstoets indien zij onverhoopt in de bijstand terechtkomen.

Voor werknemers gold deze bescherming al langer. Zzp’ers met een gemiddeld pensioen hoeven hun pensioen dus niet meer eerst op te eten als zij een beroep doen op de bijstand. Het streven is de wet 1 januari 2016 in werking te laten treden.


Zzp’ers hoeven voortaan niet meer eerst hun pensioen op te eten als zij een beroep doen op de bijstand.


Met dit wetsvoorstel wordt voor zzp’ers een belangrijke verbetering gerealiseerd om pensioen op te bouwen. Sinds 1 januari 2015 hoefde ZZP’ers al niet meer in te teren op hun pensioen in geval zij in de bijstand kwamen, maar dat was nog een tijdelijke regeling. Het kabinet vindt het belangrijk dat ook zzp’ers een oudedagsvoorziening opbouwen zodat ze later niet worden geconfronteerd met een grote inkomensterugval. Nederland telt momenteel ruim 900.000 zzp’ers en dit aantal zzp’ers groeit nog steeds; jaarlijks met ongeveer 5 procent.

De bescherming geldt tot een pensioenvermogen van 250.000 euro. Tevens is in het wetsvoorstel een maatregel opgenomen die ervoor zorgt dat werknemers die zzp’er worden meer tijd krijgen om te beslissen of ze gebruik willen maken van een mogelijkheid om te blijven deelnemen aan het pensioenfonds van hun oude baas. In het voorstel wordt een vaste termijn van negen maanden voorgesteld.

Bron: ZZP Barometer 4 november 2015

Perlas ZZP-pensioen

Perlas biedt ZZP’ers de mogelijkheid om een eigen pensioen op te bouwen. Je bepaalt zelf welk bedrag je wilt storten op je pensioenrekening. Dat hoeft geen vast bedrag te zijn. In tijden dat je over meer geld kunt beschikken kun je meer inleggen. Als je wat minder te besteden hebt, mag je minder inleggen. Tijdelijk niet inleggen kan ook. Als je gaat banksparen voor je pensioen kun je gebruik maken van belastingvoordelen. Je inleg is onder voorwaarden aftrekbaar en over het vermogen dat je opbouwt op deze rekening betaal je geen vermogensbelasting.

Hoe eerder je begint met inleggen hoe meer vermogen je kunt opbouwen.

Voordelen:

  • Flexibele inleg
  • Lage kosten
  • Al vanaf 50 euro per maand mogelijk om mee te doen
  • Deskundige beleggers beleggen voor jou
  • Uitstekende resultaten

Voor meer informatie over de pensioenmogelijkheden van ZZP’ers:
https://www.perlasplan.nl/pensioen-zzper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s