Oktober was één van de beste maanden in vier jaar voor aandelenbeleggers. Daarmee laten we het slechte derde kwartaal van 2015 achter ons en dat is maar goed ook: in de Verenigde Staten daalde de markten bijna 7 procent, terwijl de beurzen in Europa het nog een paar procent slechter deden. Achterin het peloton bungelde China, waar beurzen na maanden van extreme groei en ondanks steunmaatregelen van de overheid, in een vrije val belandde.

De Perlasfondsen hebben dankzij onze beschermingsstrategie op aandelen bovengemiddeld gepresteerd in het afgelopen kwartaal. De verliezen zijn hierdoor beperkt geweest. Hierdoor zijn de resultaten over 2015 van Kernplan en Dynamischplan nog steeds mooi in de plus.

Het defensieve Borgplan, dat voornamelijk belegt in hoogwaardige obligaties, blijft door de nog immer historisch lage rente dit jaar nog achter. De kans dat de rente normaliseert wordt echter groter naarmate het economische herstel sterker doorzet. Het verschil tussen de rente op staatsobligaties en bedrijfsobligaties is groter geworden in de loop van dit jaar. Om te profiteren van de gestegen rente van bedrijfsobligaties zullen wij de looptijden van deze beleggingen verlengen. Ook zullen wij Amerikaanse obligaties opnemen, zodat beleggers in obligaties kunnen profiteren van de hogere rente in de Verenigde Staten.

Sinds de oprichting begin 2012 laten alle drie de Perlasfondsen echter een mooie en gestage groeilijn zien, die past bij de risico- en rendement verwachting van het fonds. Sinds de oprichting, begin 2012, bedragen de rendementen na kosten respectievelijk 6,67% voor Borgplan, 21,2% voor Kernplan en 42,03% voor Dynamischplan.

graph

Nu sparen zo weinig oplevert, wijken steeds meer klanten uit naar beleggen. De totaaloplossingen van Perlas waar je kunt doelbeleggen, door regelmatig geld te storten of één keer een groot bedrag zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

Wij zijn overtuigd dat alleen een beleggingsproces dat gebaseerd is op een diepgaande kennis en analyse van markten en een duidelijke strategie, op termijn tot bovengemiddelde resultaten kan leiden. Een gelijkmatige groei van je vermogen en het beheersen van beleggingsrisico’s op de langere termijn vinden wij daarbij belangrijker dan korte termijn gewin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s