Mensen die zelf hun pensioen moeten regelen, hebben allemaal eigen argumenten om dat wel of niet te doen. Pensioenen zijn de laatste tijd nieuws. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen financieel niet goed voorbereid zijn op hun oude dag. Onder druk van de voortschrijdende vergrijzing worden pensioen prognoses steeds verder naar beneden bijgesteld.

Door alle veranderingen aan het Nederlandse pensioenstelsel is het niet meer vanzelfsprekend dat je straks voldoende pensioen hebt. Nog steeds verwachten veel mensen dat het allemaal wel meevalt en dat het pensioen ongeveer 70% van het laatste inkomen zal zijn. In de praktijk is dit veel minder, in veel gevallen zelfs minder dan de helft van het laatste inkomen. Voor zelfstandigen is het plaatje nog minder rooskleurig, omdat je als ondernemer geen pensioen opbouwt naast je AOW, tenzij je zelf iets regelt. De overheid legt in toenemende mate de verantwoordelijkheid voor een goede pensioenopbouw neer bij werkgevers en bij de mensen zelf.


Pensioen inclusief AOW in veel gevallen minder dan 50% van het laatste inkomen


Om het pensioenbewustzijn te vergroten en mensen aan te moedigen zelf actie te ondernemen om hun gewenste levensstandaard ook na pensionering te kunnen behouden is Perlas deelnemer aan de Pensioencampagne van @Mediaplanet. Deze campagne geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen in pensioenland en vraagt aandacht voor de toekomst van ons pensioenstelsel. Andere kennispartners die binnen deze campagne een visie geven zijn o.a.: Jetta Klijnsma (Ministerie Sociale Zaken & Werkgelegenheid), Olaf Sleijpen (De Nederlandsche Bank), Gerard Riemen (Pensioenfederatie) en vele anderen. De campagne is op 29 september 2015 als bijlage gedistribueerd door De Groot Randstedelijke Telegraaf en is ook online te zien.

Voor de volledige campagne lees de bijlage of klick hier

Wil je later over voldoende inkomen beschikken begin dan beter nu dan later met banksparen voor je pensioen of open een vrij vermogenrekenning als je meer vrijheid wilt. Vermogen opbouwen in Perlas voor de aanvulling van je pensioen is heel flexibel: je bepaalt zelf hoeveel geld je inlegt. Heb je deze maand geen geld over door onverwachte uitgaven, dan sla je gewoon een maand over, of je past het bedrag dat je opzij wilt leggen aan.

Kijk op Perlasplan Pensioen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s