Het zal u niet zijn ontgaan dat de financiële markten recent een behoorlijke neerwaartse trend laten zien. Al enige tijd is er sprake van onrust op Chinese aandelen- en wereldwijde grondstofmarkten. Vooral de koers van olie staat onder druk. De afgelopen weken is het negatieve sentiment met betrekking tot de economische ontwikkelingen in China ook overgeslagen naar Europese en Amerikaanse aandelenmarkten.

Vrijdag 21 augustus en maandag 24 augustus kleurden aandelenmarkten diep rood. Met behulp van onze beschermingsstrategie in de beleggingen van Perlas hebben wij de verliezen weten te beperken.


Wat hebben wij gedaan in uw beleggingen in perlas?

De Perlasfondsen worden actief beheerd. Wij sturen aan op het optimaliseren van het rendement ten opzichte van het risico. Dit betekent tevens dat wij actief managen op het beheersen van neerwaartse risico’s. De negatieve trend van de afgelopen dagen is als zodanig herkend door onze beschermingsstrategie. Vrijdagochtend jl. hebben wij dan ook extra maatregelen genomen om de aandelenbeleggingen in Perlas te beschermen tegen verdere koersdalingen. Het grootste gedeelte van de aandelenbeleggingen in Perlas (+/- 72%) is sinds afgelopen vrijdag beschermd door middel van een futures overlay strategie*.


Beschermingsstrategie

De futures overlay strategie* is erop geënt om in tijden van marktstress de portefeuille te beschermen tegen heftige koersdalingen. Als de volatiliteit (beweeglijkheid) van de markt toeneemt of de trend op aandelenmarkten negatief is, wordt met behulp van future-contracten (derivaten) een synthetische cashpositie gecreëerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij in de Perlas fondsen de extreme dalingen op aandelenmarkten van afgelopen vrijdag (-3,7%) en maandag (-5,9%) voor een groot deel hebben beperkt! Actief vermogensbeheer van uw beleggingsfonds biedt in tegenstelling tot passieve beleggingen vooral in deze situaties toegevoegde waarde! Uw vermogen wordt actief beschermd waardoor verliezen beperkt blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s